Van Heilig Hart naar Sacre Coeur

Een metamorfose voor het Rijksmonument in de wijk Breukelen in Boxtel

Het project

De Sacre Coeur combineert de charme van een kerkgebouw met de luxe en comfort van een nieuwbouwwoning. Veel van de unieke kenmerkende details blijven behouden en representeren zo de geschiedenis van dit bijzondere gebouw. Het ontwerp is gerealiseerd door BOUWKUNST architecten. In de verschillende ontwerpfases zijn onder andere facetten als: Blijvende waarde voor de omgeving, Monumentale ervaarbaarheid en verduurzaming als uitgangspunt meegenomen.

Het markante silhouet van de kerk met zijn geveldetails, glas in lood, prachtige gewelven en ornamenten zijn behouden gebleven, ondanks de noodzakelijke ingrepen voor de realisatie van het plan. Dit alles in uitvoerig overleg met zowel de gemeentelijke Monumentencommissie als de Rijksdienst voor het cultureel erfgoed. Geen twee appartementen zijn identiek en elke plattegrond is anders. Door de grote hoogtes en open indeling is de beleving van het wonen in een historisch pand in iedere woning waarneembaar. Deze authentieke details geven uw eigen woning zeer zeker bijzonder veel allure!

Project Sacre Coeur

Nadat de Heilig Hart kerk in 2015 aan de eredienst werd onttrokken, heeft het Rijksmonument enige tijd in de verkoop gestaan. Al snel werd er een enthousiaste nieuwe eigenaar, oftewel huisvader, voor het imposante gebouw gevonden. Na een intensief herbestemmingstraject en diverse onderzoeken is gebleken dat de transformatie naar wonen de best passende functiewijziging voor deze kerk en haar omgeving is. Een bijzondere uitdaging met een fantastisch resultaat!

PelserHartman

Sacre Coeur is een zeer bijzonder project waar PelserHartman graag aan meewerkt. PelserHartman brengt regelmatig kerken en (Rijks)monumenten met behulp van 3D laserscantechnieken in kaart. Daarmee worden meerdere vliegen in een klap geslagen. De pointclouds van de kerk kunnen niet alleen dienen als basis voor de architecten, ook kan op basis van het model straks bijvoorbeeld worden berekend of bepaalde staalconstructies, die nodig zijn voor de bouw van de appartementen, wel in de kerk passen.

Zelf een kijkje nemen in de kerk?

Met de Leica Truview online viewer kunt u visueel door de kerk lopen.