Van Heilig Hart naar Sacre Coeur

Een metamorfose voor het Rijksmonument in de wijk Breukelen in Boxtel

BOUWKUNST architecten

De Sacre Coeur combineert de charme van een kerkgebouw met de luxe en comfort van een nieuwbouwwoning. Veel van de unieke kenmerkende details blijven behouden en representeren zo de geschiedenis van dit bijzondere gebouw. Het ontwerp is gerealiseerd door BOUWKUNST architecten. Het markante silhouet van de kerk met zijn geveldetails, glas in lood, prachtige gewelven en ornamenten zijn belangrijke uitgangspunten geweest bij het ontwerp.

Naar Hartelust wonen

De woningen die in de Sacre Coeur komen variëren in grootte van 97 m² tot maar liefst 234 m² GBO en beschikken allemaal over minimaal twee slaapkamers. De riante verdiepinghoogtes van soms maar liefst 8 meter en de grote raampartijen met glas in lood maken dat deze unieke appartementen beschikken over zeeën van licht. Door de variatie in woninggrootte en type, gelijkvloers en dubbel laags d.m.v. een vide, zijn deze appartementen geschikt voor een breed publiek.

PelserHartman

Sacre Coeur is een zeer bijzonder project waar PelserHartman graag aan meewerkt. PelserHartman brengt regelmatig kerken en (Rijks)monumenten met behulp van 3D laserscantechnieken in kaart. Daarmee worden meerdere vliegen in een klap geslagen. De pointclouds van de kerk kunnen niet alleen dienen als basis voor de architecten, ook kan op basis van het model straks bijvoorbeeld worden berekend of bepaalde staalconstructies, die nodig zijn voor de bouw van de appartementen, wel in de kerk passen.

Zelf een kijkje nemen in de kerk?

Met de Leica Truview online viewer kunt u visueel door de kerk lopen.

Locatie

Dit prachtige Rijksmonument staat aan de Baroniestraat 26 op de hoek van de Annastraat en wordt omgebouwd tot 20 sfeervolle en luxe appartementen en 1 unieke stadsvilla. Boxtel heeft een ideale ligging naast de A2 tussen de stedendriehoek van Eindhoven, Tilburg en ’s-Hertogenbosch.

Wilt u meer weten?

Nuyens Makelaars is de makelaar voor het project Sacre Coeur. Wij hebben ruim 30 jaar ervaring als NVM makelaar in Boxtel en omgeving. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via:
Telefoonnummer: 0411-676448
Email: info@nuyensmakelaars.nl